Köyümüz Yemek Kültürü yöre mutfağı ile bir paralellik arz etmekle birlikte Malay, Cevizli Kömeç, Cizleme Ekmeği, Bulamaç, Kabak Tatlısı (Sarayli), Taş Fırınlarda Yapılan Fırın Ekmeği, Kestane Tuzlaması, Muşmuladan yapılan ve Ekşi olarak adlandırılan Hoşaf çeşidi akla gelen ilk çeşitlerdir.
Kabak Tatlısı (Sarayli): Yöremiz tabiri ile Ak Kabak olarak adlandırılan kabağın önce kalın olan dış kabukları soyulur ve ardından rendelenir. Rendelenen kabak, miktarına göre yeterli ölçüde şeker ile karıştırılır.
Normal ekmek hamuru şeklinde hazırlanan karışım yufka şeklinde açılır ve ortadan ikiye kesilir.
Kenarına hazırlanan kabak-şeker karışımı eklenerek rulo şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir.
Tepsi doltuktan sonra güzine ya da ocak üzerinde itina ile kızartılarak soğuk bir şekilde servis yapılır. İsteğe bağlı olarak da üzerine şerbet dökülebilir.
AFİYET OLSUN !
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]